Ana içeriğe atla

reklam

Mobil Uygulama Dilleri Nelerdir?

Mobil Uygulama Dilleri Nelerdir?

C++ Dilinde Mobil Programlama
Düşük seviye mobil uygulama dillerinden en popüleri C++’dır. C’nin nesne tabanlı türü olarak tanımlanabilen C++, pek çok mobil uygulamada ve işletim sisteminde kullanılmaktadır. Nesne tabanlı programlamaların kolaylığını sağlayan C++ sayesinde geliştirilen mobil uygulamalar, gerekli iyileştirmeler sonucunda oldukça hızlı bir şekilde çalışırlar.

Objective-C Dilinde Mobil Programlama
Mobil uygulama dillerinden olan Objective-C iPhone ve iPad’lerde kullanılabilecek mobil uygulamaların geliştirilmesini sağlar. C programlama diline benzeyen yapısıyla iOS işletim sistemi için pek çok uygulama geliştirebilirsiniz. Öğrenmesi oldukça kolay olan bu dil, aynı C++ gibi nesne tabanlı bir yapıya sahiptir.

Java Dilinde Mobil Programlama
Mobil uygulama dilleri‘nden olan Java; uygulama geliştiricileri tarafından “taşınabilir programlama dili” olarak adlandırılır. Çünkü bu programlama diliyle yazdığınız kodlar hangi platformda gerekliyse oraya entegre edilebilir. Java ile yazılan kodlar; iOS, Linux, Mac OS, Windows, Android işletim sistemlerinde pek fazla bir değişikliğe uğraşmadan çalıştırılabilir. Mobil dünyanın en fazla kullanılan programlama dili Java’ydı ancak akıllı telefonların gelişerek iOS ve Android işletim sistemine sahip cihazların kullanımının artmasıyla eski gücünü kaybetti. Tüm bunlara rağmen Java, hala en fazla kullanılan programlama dillerinin arasında yerini alıyor.

HTML Dilinde Mobil Programlama
Aslında işaretleme dili olarak bilinen HTML, günümüzde kullanılan en yaygın metin tabanlı dildir. En son sürümüne HTML5 ismi verilir. Aslında bir programlama dili olarak tanımlanamaz çünkü tek başına bir uygulamanın geliştirilmesinde rol oynamaz. Asıl görevi; metin, görüntü ve video gibi farklı verileri ve bu verilerin bulunduğu sayfaları birbirine bağlamaya yarar.

C# Dilinde Mobil Programlama
Mobil uygulama dillerinden olan C Sharp, Microsoft’un geliştirmiş olduğu bir programlama dilidir. C ve C++’daki tutarsızlıkları ortadan kaldırmak amacıyla geliştirilen bu dil, nesne tabanlı dillerin arasından en gelişmiş olanıdır. Java ile pek çok benzerliği bulunur. Gelişmiş bir derleyiciye sahiptir ve bu sayede hata oranını en aza indirir. Geliştirilen uygulama çalıştırıldıktan sonra derleyici tarafından belirlenen hatalar geliştiricinin önüne farklı bir ekranda sunulur ve geliştirici bu hataları kolaylıkla düzeltebilir.

Swift Dilinde Mobil Programlama
iOS işletim sistemiyle uyumlu mobil uygulamalar geliştirebilmeniz için, Apple tarafından oluşturulan, güçlü ve kullanıcı dostu mobil uygulama dilleri‘nden biridir. Açık kaynaklı bir dil olan Swift’in kullanımı oldukça kolaydır.

CSS Dilinde Mobil Programlama
Aslında bir programlama dili olmayan CSS, mobil uygulamadaki HTML elementlerinin nasıl bir görselliğe kavuşacağını düzenleyen bir markup dilidir. Mobil uygulamaya ait olan ögeleri, renkleri, boyutları, konumları vb. özellikleri düzenlemeye yarar.

JavaScript Dilinde Mobil Programlama
Netscape firması tarafından geliştirilen JavaScript etkileşimli ve dinamik bir dildir. Java’nın bir başka sürümü sanılsa da aslında birbirinden oldukça farklı teknolojilerdir. Genellikle oyun geliştirmede kullanılır.


http://siberturkordusu.com/   BURADAN FORMUMUZA ÜYE OLUP EĞİTİMLERE KATILABİLİRSİNİZ

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KALİ LINUX KULLANIMI

KALI LINUX KULLANIMI Populer BackTrack Linux’un ardilisi olan Kali, onceden kurulmus ve onceden yapilandirilmis cok sayida penetrasyon test araciyla gelen Debian tabanli dagitimdir. Kali’de onceden yapilandirilmis herseye sahip olmak sizi zaman kaybindan kurtarabilir. Kali Linux, standard Debian GNU/Linux dagitimi gibi bir cok ekstra aracla calisir. Guvenlik testleri gerceklestiren pentest, audit ekiplerinin kullanabilecegi offensive security araclarini bunyesinde barindirir. Kali’de isaret ve tiklama yerine, Linux komut satirini kullanacaksiniz cunku gercek gucun oldugu yer burasidir. Kali Linux iki farkli sekilde kullanilabilir; 1.) Hazir CD den calistirma yolu ile 2.) Hard Disk’e kurulum, Vmware araciligi ile. CD den calistirma yonteminin performansi cd okuyucunuzun hizina baglidir. Tavsiye edilen yontem; Kali’yi diske kurmak veya sanallastirma platformlarinda calistirmak. LINUX TERMINAL Linux komut satiri su sekilde gorunur; root@kali:~# Linux komut satiri sizi Bash olarak adlandir

Android Şifre Kırma , Formatsız | ADB TOOL

1) Buraya Tıklayın Ve Programın En Son Sürümünü İndirin , Ve Kurulumunu Yapın :) 2) Yönetici Olarak Çalıştırın. 3)Cihazınızı USB YOLUYLA Pc nize Bağlayın. 4)Açılan Pencere ye " adb devices " Yazarak Cihazınızı Algılayıp Algılamadığınız Kontrol Edin. 5)Eğer Algıladıysa Sırasıyla Aşağıdaki Komutları Girin; adb shell su rm /data/system/locksettings.db rm /data/system/locksettings.db-wal rm /data/system/locksettings.db-shm reboot Veya ; adb shell rm /data/system/gesture.key  6)Cihazınız Kendini Yeniden başlatacak,açıldığında şifre filan kalmayacak :)

WP ÇÖKERTME

Bir cok istedigi bildigi WP cokerten kod! 1-İlk basda WPnizi Silin  2- kod Yemeyen WP indirmeniz gerekmektedir.Hem Kod atabileceksiniz hemde kod dan korunacaksinz واتساب مدى الحياه بواسطة عاصم 3-Baglantiya tiklayarak Koda Ulasabilirsiniz.Tumunu kopyala,kurbana yapistir. https://drive.google.com/file/d/1zn5g9RePzaU2e1D0tX93oWRd6A1ojEEa/view http://siberturkordusu.com/   BURADAN FORMUMUZA ÜYE OLUP EĞİTİMLERE KATILABİLİRSİNİZ